Turecka Izba Gospodarcza w związku z nadchodzącym naborem na dotację dla sektora HoReCa zaprasza do kontaktu wszystkie firmy zainteresowane aplikowaniem o środki przy wsparciu doradców TIG.
Kryteria uzyskania dotacji:
Firmy zainteresowane aplikowaniem proszone są o kontakt telefoniczny z Turecką Izbą Gospodarczą w celu omówienia pozostałych kryteriów i zasad przygotowania wniosku:
Kontakt: 63 289 18 89.
Zestawienie kodów PKD kwalifikujących się do uzyskania dotacji:
55.10.Z Hotele i podobne obiekty zakwaterowania,
55.20.Z Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania,
55.30.Z Pola kempingowe (włączając pola dla pojazdów kempingowych) i pola namiotowe;
56.10.A Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne,
56.10.B Ruchome placówki gastronomiczne,
56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering),
56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna,
56.30.Z Przygotowywanie i podawanie napojów;
59.14.Z Działalność związana z projekcją filmów;
77.21.Z Wypożyczanie i dzierżawa sprzętu rekreacyjnego i sportowego,
77.34.Z Wynajem i dzierżawa środków transportu wodnego,
77.35.Z Wynajem i dzierżawa środków transportu lotniczego;
79.11.A Działalność agentów turystycznych,
79.11.B Działalność pośredników turystycznych,
79.12.Z Działalność organizatorów turystyki,
79.90.A Działalność pilotów wycieczek i przewodników turystycznych,
79.90.B Działalność w zakresie informacji turystycznej,
79.90.CPozostała działalność usługowa w zakresie rezerwacji, gdzie indziej niesklasyfikowana);
82.30.Z Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów
85.51.Z Pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacyjnych);
91.02.Z Działalność muzeów,
91.03.Z. Działalność historycznych miejsc i budynków oraz podobnych atrakcji turystycznych,
91.04.Z Działalność ogrodów botanicznych i zoologicznych oraz obszarów i obiektów ochrony przyrody,
96.04.Z Działalność usługowa związana z poprawą kondycji fizycznej
Projekt finansowany w ramach Krajowego Plan Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO).
Źródło: Turecka Izba Gospodarcza