Strona główna separator separator separator separator separator separator 19 stycznia 2013 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W ŻDŻARACH

19 stycznia 2013 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W ŻDŻARACH

W dniu 19 stycznia 2013 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze, na którym dokonano podsumowania działalności za rok sprawozdawczy 2012. Zebranie obsłużyli członkowie Prezydium Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie w osobach: Prezes Jarosław Pasik, Wiceprezes Grzegorz Dzikowski i Komendant Gminny Stanisław Urbaniak. W zebraniu uczestniczył jako zaproszony gość Wójt Gminy Kawęczyn Jan Nowak. Zebranie otworzył Prezes Bogumił Marciniak. Na Przewodniczącego Walnego Zebrania wybrano Henryka Janiaka,  na protokolanta - Sławomira Maciejewskiego. Komisję Uchwał i Wniosków wybrano w następującym  składzie: Andrzej Florczak, Mieczysław Jaśkiewicz i Karol Migdalski. W  zebraniu na stan  39 członków czynnych uczestniczyło 24 członków. Sprawozdanie z działalności przedstawił Prezes Bogumił Marciniak, sprawozdanie i  projekt planu finansowego przedstawił Skarbnik Henryk Janiak, sprawozdanie Komisji Rewizyjnej przedstawił jej Przewodniczący Jerzy Brzeziński, a plan działalności na 2013 rok Prezes Bogumił Marciniak. Walne Zebranie jednogłośnie udzieliło absolutorium Zarządowi OSP za rok 2012. W wolnych wnioskach i dyskusji poruszono sprawy: podsumowano prace wykonane w strażnicy - instalacja c.o. i izba tradycji, omówiono starty i osiągnięcia MDP dziewcząt startujących według międzynarodowego regulaminu CTIF oraz zorganizowany w sierpniu 2012 roku festyn strażacko-rolniczy. Walne Zebranie przyjęło plan działalności i plan finansowy na 2013 rok oraz podjęło uchwałę w sprawie działalności organizacyjno-programowej