Strona główna separator separator separator separator separator separator 19 stycznia 2008 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W SKARŻYNIE

19 stycznia 2008 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W SKARŻYNIE

W dniu 19 stycznia 2008 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze, na którym dokonano podsumowania działalności za rok sprawozdawczy 2007. Zebranie obsłużyli członkowie Prezydium Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie w osobach: Prezes Zenon Tomczyk, Komendant Gminny Stanisław Urbaniak i Członek Prezydium, a jednocześnie Kapelan Straży Pożarnych Powiatu Tureckiego ks. Antoni Janicki. W zebraniu uczestniczyli: Wójt Gminy Kawęczyn Jan Nowak oraz przedstawiciel Komendy Powiatowej PSP w Turku st.kpt. Piotr Pieśkiewicz. Otwarcia zebrania dokonał Prezes Jan Adamczyk. Na Przewodniczącego Walnego Zebrania wybrano Dariusza Siemiątkowskiego,  na protokolanta - Stanisława Jaśkiewicza. Komisja Uchwał i Wniosków wybrana została w składzie: Maciej Adamczyk, Artur Łakomy i Grzegorz Górski . W zebraniu na 40 członków czynnych uczestniczyło 21 członków. Sprawozdanie z działalności przedstawił Prezes Jan Adamczyk, sprawozdanie i projekt planu finansowego przedstawił  Skarbnik Kazimierz Antczak, a sprawozdanie Komisji Rewizyjnej przedstawił jej Przewodniczący Józef Mikosik . Walne Zebranie jednogłośnie udzieliło absolutorium Zarządowi OSP za rok 2007. Walne Zebranie przyjęło plan działalności na 2008 r. oraz podjęło uchwały w sprawie: zmian w statucie jednostki, zakupu nowego sztandaru i działalności organizacyjno-programowej.