niedziela, 22 maja 2022r. Imienieny Julii i Heleny

Strona główna separator separator separator separator separator separator 29 stycznia 2011 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZO-WYBORCZE OSP W MILEJOWIE

29 stycznia 2011 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZO-WYBORCZE OSP W MILEJOWIE

WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZO-WYBORCZE

W sobotę, dnia 29 stycznia 2011 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Ochotniczej Straży Pożarnej w Milejowie. Zebranie otworzył Prezes Zarządu Włodzimierz Filipczak, który powitał przybyłych gości i członków jednostki. Zebranie obsługiwali: z ramienia Prezydium Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie Wiceprezes Wiesław Tomczak i Członek Prezydium Krzysztof Dytwiński, a Komendy Powiatowej PSP  w Turku st.kpt. Wojciech Pasik z Wydziału Kontrolno-Rozpoznawczego. W Walnym Zebraniu uczestniczył również były Prezes Zarządu Wojewódzkiego ZOSP RP w Koninie Janusz Wojciechowski. Zebranie prowadzili wybrani przez Walne Zebranie: Przewodniczący Zebrania Jarosław Król, Protokolant Kamila Walczak oraz Komisja Uchwał i Wniosków. Jej skład to: Przewodniczący Jan Jasiak, Sekretarz Zbigniew Nerka i Członek Komisji Dariusz Karolak. W zebraniu na 74 członków czynnych uczestniczyło 52 członków, na 6 członków honorowych -  3 członów oraz na 16 członków MDP – 4 członków. Sprawozdania za okres sprawozdawczy oraz plany na 2011 rok przedstawili: sprawozdanie z działalności – Wiceprezes Jarosław Król, sprawozdanie finansowe – Skarbnik Krzysztof Tomczyk, sprawozdanie Komisji Rewizyjnej – Sekretarz Mariusz Adamus, a plan działalności i plan budżetu – Skarbnik Krzysztof Tomczyk. Po złożonych sprawozdaniach Walne Zebranie na wniosek Komisji Rewizyjnej udzieliło jednogłośnie absolutorium Zarządowi za okres sprawozdawczy. Następnie Wiceprezes Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie Wiesław Tomczak przedstawił realizację zadań i budżetu za 2010 rok, zamierzenia i budżet na 2011 rok oraz omówił sprawy związane z wyborami nowych władz OSP. Komendant Gminny Stanisław Urbaniak przekazał w imieniu Prezesa Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie Zenona Tomczyka i swoim własnym podziękowania za pracę w minionej kadencji wręczając stosowny list na ręce Prezesa Zarządu Włodzimierza Filipczaka. Podziękowania i list na ręce Prezesa Zarządu Włodzimierza Filipczaka przekazał też w imieniu Samorządu Gminy Wójt Gminy Kawęczyn Jan Nowak. Wybory nowych władz na kadencję 2011-2016 oraz delegatów na X Zjazd Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie odbyły się w głosowaniu jawnym. Dotychczasowego Wiceprezesa-Naczelnika Pawła Nowaka zastąpił  Marcin Jasiak, a Kronikarza Daniela Piąstkę – Jan Jasiak. Wybrano również Zastępcę Naczelnika, którym został Dariusz Błaszczyk, a w związku z tym nie ma Członka Zarządu. Skład Komisji Rewizyjnej został zmniejszony do czterech osób Dotychczasowego Przewodniczącego Jana Misiaka zastąpił Bogumił Laskowski - dotychczasowy Wiceprzewodniczący, a jego miejsce zajął dotychczasowy Sekretarz Mariusz Adamus. Pozostały skład Komisji stanowią nowe osoby: Sekretarzem został Tomasz Tyrakowski, a Członkiem Komisji Sławomir Marciniak. Składy przedstawiają się następująco:
ZARZĄD
4. Kamila Walczak – Sekretarz
5. Stanisław Urbaniak – Członek OSP
6. Bogumił Laskowski – Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
W kolejnym punkcie głos zabrali zaproszeni goście. Zebranie zakończyło się przyjęciem planu działalności i planu finansowego na 2011 rok oraz przyjęciem uchwał przedstawionych przez Komisję Uchwał i Wniosków.