Strona główna separator separator separator separator separator separator 6 stycznia 2013 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W MARIANOWIE

6 stycznia 2013 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W MARIANOWIE

W dniu 6 stycznia 2013 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze, na którym dokonano podsumowania działalności za rok sprawozdawczy 2012. Zebranie obsłużyli członkowie Prezydium Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie w osobach: Prezes Jarosław Pasik  oraz Członkowie Prezydium: Henryk Antczak i ks. Antoni Janicki. W zebraniu uczestniczył jako zaproszony gość Wójt Gminy Kawęczyn Jan Nowak. Zebranie otworzył  Prezes Wiesław Tomczak. Na Przewodniczącego Zebrania wybrano Kazimierza Kaczmarka,  na protokolanta - Jacka Pawlaka. Komisja Uchwał i Wniosków wybrana została w składzie: Łukasz Kaczmarek, Tomasz Kustosz i Mariusz Tomczak. W zebraniu na stan 30 członków czynnych uczestniczyło 16 członków oraz na stan 1 członka honorowego -  1 członek. Sprawozdanie z działalności jednostki przedstawił Prezes Wiesław Tomczak, sprawozdanie i projekt planu finansowego przedstawił Skarbnik Tadeusz Rosiak, a sprawozdanie Komisji Rewizyjnej przedstawił Łukasz Kaczmarek. Walne Zebranie jednogłośnie udzieliło absolutorium Zarządowi OSP za rok 2012. W wolnych wnioskach i dyskusji poruszono tematy związane ze spłatą zaciągniętego kredytu na pokrycie dachu strażnicy oraz organizacją Gminnych Obchodów Dnia Strażaka. Walne Zebranie przyjęło plan działalności i plan finansowy na 2013 rok oraz podjęło uchwałę w sprawie działalności organizacyjno-programowej.