Strona główna separator separator separator separator separator separator 23 stycznia 2009 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W GŁUCHOWIE

23 stycznia 2009 r. - WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE OSP W GŁUCHOWIE

W dniu 23 stycznia 2009 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze, na którym dokonano podsumowania działalności za rok sprawozdawczy 2008.  Zebranie obsłużył Wiceprezes Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Kawęczynie Grzegorz Dzikowski. W zebraniu uczestniczyli zaproszeni goście: Prezes Zarządu Oddziału Powiatowego ZOSP RP w Turku Zbigniew Gradecki, Kapelan Straży Pożarnych Powiatu Tureckiego ks. Antoni Janicki, Starosta Turecki Ryszard Bartosik, Zastępca Komendanta Powiatowego PSP w Turku mł.bryg. Dariusz Stasiak, Wójt Gminy Kawęczyn Jan Nowak i Proboszcz Parafii Głuchów ks. Marek Biskupski. Otwarcia zebrania dokonał Prezes Krzysztof Kwinciak. Na Przewodniczącego Walnego Zebrania wybrano Zbigniewa Gidelskiego,  na protokolanta - Annę Jeżykowską. Komisja Uchwał i Wniosków wybrana została w składzie: Mariusz Grzesiak, Sebastian Kwinciak Piotr Pasik. W zebraniu na 58 członków czynnych uczestniczyło 41 członków, na 6 członków honorowych uczestniczyło 4 członków i  na 8 członkiń MDP uczestniczyło 6 członkiń. Sprawozdanie z działalności przedstawił Prezes Krzysztof Kwinciak, sprawozdanie i projekt planu finansowego przedstawił Skarbnik Julian Grzesiak, sprawozdanie Komisji Rewizyjnej przedstawił jej Wiceprzewodniczący Janusz Jeżykowski, a plan działalności na 2009 rok przedstawił Naczelnik Adrian Kwinciak. Walne Zebranie  jednogłośnie udzieliło absolutorium Zarządowi OSP za rok 2008. W wolnych wnioskach i dyskusji: w formie prezentacji przedstawiono działalność sportowo-pożarniczą za 2008 rok oraz poruszono sprawy związane z powołaniem Jednostki Operacyjno-Technicznej, remontem strażnicy, działalnością sportowo-pożarniczą w 2009 roku i organizacją powiatowych obchodów "Dnia Strażaka" . Walne Zebranie przyjęło plan działalności i plan finansowy na 2009 rok oraz podjęło uchwałę w sprawie działalności organizacyjno-programowej.